A téli spájzolás, napelemes rendszer családi házra

Azoknak, akik falusi házban, jobban mondva vidéken élnek, nem kell bemutatni ezt az időszakot. Ilyenkor mindenki azon munkálkodik, hogy minél több mindent el tudjon tenni magának télire. Hiszen ez az időszak a befőzésé. Te szoktál eltenni télire bármit is? Ezen az oldalon sok hasznos tanácsot találtam, ami segíthet neked is.

A kert gondozása

Ilyenkor számos tenni való van a ház körül. Persze nem csak a ház körül, hanem a körülötte lévő részeken is. Ilyenkor egyszerre zúdul minden a nyakunkba, a kert gondozása, fűvet vágni, vagy éppen az elszáradt virágokat levágni, gondozni, és persze ezek mellett ott van még a haszon kert is.

Világ életemben vágytam arra, hogy nekem egyszer majd kertes házam lesz, és ott fogok gazdálkodni. Hogy honnan jött az ötlet, nem is tudom igazán, hiszen én városban nőttem fel, és nem volt lehetőségem a nyári nagyszülős nyaralásunkat leszámítva soha kert közelében lenni. Anyám eleinte nem is értette, hogy iért akarok én ennyire egy vidéki kertes házat, hiszen soha nem gondoztam, valahol azt sem tudtam, hogy mit kell vele kezdeni.carrot-1565597_640

Mint minden kezdet nehéz, és mindenki a saját kárán tapasztal meg mindent, nekem is volt hol jobb termésem, hol pedig kevésbé jó.

A ház vásárlása

Később, már felnőtt fejjel, és a férjemmel az oldalamon vásároltuk meg az otthonunkat. Szerencsére olyan párom lett, aki szintén szerette a vidéki életet, sőt ő még jobban is értett hozzá, hiszen ott nőtt fel. Jancsi szüleinek még disznói is voltak régen, elég sok is, hiszen akkoriban megérte nem csak magunknak termelni, hanem többet, és el lehetett adni a városiaknak. Ma már nem igazán éri meg állattal foglalkozni, hiszen annyi a követelmény, és a szigorítás, meg persze a takarmány is, hogy amennyiért bajlódik vele az ember, annyiért hozzá tud jutni egy nagyobb teleppel foglalkozó gazdától. Mi is így vásárolunk sertés húst.

Persze más háziállatunk, mint a tyúk, vagy kacsa, az nekünk is van, mint sok vidékinek. Mi is azon vagyunk, hogy fejlesszük a házunkat, ahogy a lehetőségeink adottak. A ház vásárlása után, most a második nagy feladat az, hogy napelemes rendszert rakjunk a családi házra. Nagy feladat igaz? De tudom, hogy sok munkával, és a vidéki élet gazdagságával együtt, ez is sikerülni fog, még ha nem is egyik napról a másikra.