Bio gyümölcsből, kijelző csere…

Nincs baj a mai világgal, maximum annyi, hogy a régi friss zöldségek, gyümölcsök már nem a kertben, hanem valami kevésbé barátságos helyen teremnek jó sok adalékanyaggal. Szinte már nem is emlékszem milyen az igazi lédús, kicsit kopott, nyomott paradicsom íze. Pedig emlékszem, amikor mamámnál töltöttem a nyári szünetem gyerekként, mennyit voltam a kerteben és kerestem a számomra megfelelő zöldségeket, amit néha mosás nélkül ettem meg. Még is itt vagyok és kutya bajom. Talán ezek a régi emlékek vésték belém a mai elveim alapját, hogy nagyáruházból nem vásárlok zöldség-gyümölcsöt. Mindig keresem a kiskereskedelmit, magyart és termelőit!

Ezért nagyon gyakran szoktam utazás közben a kedvenc oldalaim böngészni, ahol mindig friss hírekkel szolgálnak, bio alapanyagok terén. Értesülök, melyik termelőnek van most a legjobb termése. Fontos ezeket tudni, mert a minőség és a frissesség fontos!

A múlthéten meg is lett a buszon való utazásnak a következménye. Egy hatalmas fékezés után a kezemből kiesett szeretett, xiaomi telefonom. Kétszer meg is pattant, a végeredmény pedig egy tropára ment kijelző. Nagymértékben elszomorított, mert pár hetes csak a telefon és kijelző károsodás esetén, pedig mindig új készüléket veszek…

Szerencsére egyik barátom egy jó hírrel örvendeztetett meg. Miután elmeséltem neki, hogy jártam, egyből felcsillant a szeme, mert volt rá egy jó megoldása. Az ő mobiljával is hasonló gond volt 2 hónapja. Körbejárta oda-vissza az internetet, hogy találjon valami megoldást és sikerült is neki! Egy eddig még az országon nem tapasztalt szolgáltatásba futott. Egy olyan mobil, táblagép szerviz, ahol pofátlanul jutányos áron kerül megjavításra a készülék, úgy, hogy az ügyfélnek semmi teendője nincs. Ez pedig úgy vitelezik ki, hogy futárral hozzák, viszik a készülékeket és maximum, ami a mi feladatunk, az nem más, mint kivenni belőlük a kártyákat. Gondolok itt a SIM és a microSD kártyákra. A kedvenc kütyünk pedig már 12 napon belül ismét használatunkra áll.

Csak pozitív tapasztalatot tudott mondani erről a szolgáltatásról haverom, így nagy valószínűséggel a xiaomi kijelző javítás náluk fog bekövetkezni. Azaz, már következik is, mert éppen várom, mikor kerül vissza hozzám, még csak 3 napja, hogy elkerült tőlem. Alig várom már, hogy ismét böngészhessem a dolgokat utazás közben, mert így egy kicsit unalmasak a kötelező utak a melóhelyre és nem is vagyok annyira tájékozott a zöldségekről.

Remélem valami hasonló zseniális szolgáltatást kitalálnak bio zöldségek szállítására is, hogy hamar magaménak tudhassam a frissen szedett finomságokat. Mindenesetre örülök, hogy látom a magyar vállalkozások egyre innovatívabb ötletekkel állnak elő, és könnyítik meg a magyar polgárok életét!