Bioboltban értesültem a magánnyomozókról

Miután a párommal ilyen simán kiegyeztünk egymás kedvenc boltjaiban, idővel úgy alakult, hogy aztán ő is rákapott a biogyümölcsökre, az egészséges étkezésre. Azóta már ketten járunk mindig ebbe a boltocskába, és bizony elég gyakran megesik, hogy nekem kell őt leállítanom, hogy ne vegyen meg mindent, ami megtetszik neki. Hiszen azért ezek a bioboltok, amellett, hogy rettentő jók és egészséges dolgokat árulnak, eléggé borsos árral működnek általában. Igen, az egészségnek sajnos ára van.

Lényeg a lényeg, azóta már jóban vagyunk az eladókkal is, rendszeresen megállunk velük beszélgetni. Jókat tudunk csevegni, és eljutottunk már arra a pontra, hogy nem csak a biogyümölcsök a téma, hanem egymásról is. Ebben a boltban az a jó, hogy nincs akkora tömegnyomor még a legforgalmasabb időszakokban sem, hiszen azért ezek nem a legnépszerűbb boltok. Szóval lehet nyugodtan, kényelmesen cseverészni.

Megtudtuk például, hogy az egyik eladó, Betti, épp egy bonyolult polgári ügyben érintett, és a bíróságra is kell járkálnia. Elmesélte, hogy utána kellett néznie a magánnyomozó Budapesti áraknak, hogy felbéreljen egyet. És elmondta, hogy a magánnyomozói szakma egyre népszerűbb manapság itthon is, mert a valóságban nem csak hűtlenségi ügyekkel foglalkoznak ezek a detektívek, hanem polgári peres ügyekben gyűjtenek bizonyítékokat, biztosítási csalásokat vizsgálnak ki, és egyéb nagyon komoly üzleti, jogi tevékenységeket végeznek, mert ugye nagyon sokan esnek áldozatául csalásoknak. És hát ezeket gyakran könnyebb egy magánnyomozóval kivizsgáltatni, mint a rendőrséggel, mert ugyan a két szakma hasonló, mégis más ismereteket és módszereket kíván meg, amelyben a magánnyomozói metódus gyakran bizonyul hatásosabbnak. És igen, azt is elmondta, hogy a magánnyomozók budapesti árai egészen barátságosak, tehát tényleg megéri hozzájuk fordulni szükség esetén.

Szóval azóta a páromat azzal tudom fenyegetni, hogy ha megcsal, akkor már tudom, kihez kell forduljak. Nem hiába, az egészséges biobolt még erre is jó.