Egészséges élelmiszerek a konyhabútorodban

Manapság egyre furcsább ajánlatokat kapunk, bármiről is legyen szó.

Tegnap utaztam épp haza vidékre és a pályaudvaron egy szórólapot osztogató lánytól kaptam egy kis füzetet, amiben hirdetések voltak elhelyezve. Felszálltam a vonatra és magam mellé tettem ezt a kis füzetet. Mivel több órás az út és a könyv, amit olvastam épp, véget ért, így tömény unatkozásba kezdtem. Aztán eszembe jutott, hogy kaptunk ettől a fiatal kis hölgytől egy füzetet. Gondoltam, megnézem, mert kíváncsi voltam. Nem szoktak füzet formájában szórólapot osztogatni, általában csak egy lapot adnak. Elkezdtem olvasni és találtam egy nagyon furcsa hirdetést!

A hirdetésben az állt, hogy van egy brigád, aki azoknak segít, akik szeretnék egészségesebb élelmiszerekkel megóvni az egészségüket, de egyedül mégsem megy nekik. Rákerestem azonnal a neten, hogy vajon ez mit takar. Amit ezek a srácok csinálnak, gyakorlatilag azt jelenti, hogy elmennek hozzád, és mindent, de mindent kivesznek a konyhabútorodból és elviszik, ami egészségtelen, majd kicserélik hasonló funkciójú termékre. Például: elviszik a lisztedet és rozslisztet hagynak a helyén, vagy a fehér cukor helyett nádcukrot kapsz. Akinek egyedül nem megy, de mégis megvan az elhatározás benne, annak mindenképp beválhat. Van például az a műsor, amiben kitakarítják a házakat. Abban a tévéműsorban azok az emberek a főszereplők, akik gyűjtögetők. Nem dobnak ki semmi, mindent megtartanak és még takarítani se szoktak. Nekik se megy egyedül, de egy igazán drasztikus lépéssel, amit ráadásul más tesz meg helyettük, könnyebb helyzetbe kerülnek. Itt már csak azt tehetik, hogy elfogadják az új helyzetet, ami nem mellesleg csak és kizárólag az ő javukat szolgálja majd, az ő életüket könnyíti meg. Ez a műsor jutott eszembe erről is, talán ez ihlette meg őket is. Ha valaki felhívja a saját maga vagy egy szerette, ismerőse, rokona, barátja, barátnője miatt ezt a számot, akkor már megvan az első lépés afelé, hogy egészségesebb élelmiszereket fogyasszon. Persze ez elsősorban azoknak az embereknek szól, akik mértéktelenül fogyasztanak folyamatosan egészségtelen ételeket.

konyhabutorA neten találtam több referenciát is, annak ellenére, hogy viszonylag új keletű ez a dolog és nemrég kezdték csak el. Persze nem könnyű pénzügyileg se, mivel általában az egészségesebb élelmiszerek jóval drágábbak. Olvastam olyat is erről a csapatról, hogy az első 15 ember, akiken segítettek, nekik ingyen volt, csupán referenciát kértek tőlük 3 hónap után, amikor már érződött a változás az életükben. Persze párosul ehhez az akcióhoz profi tanácsadás is és az élelmiszerek kicserélése is inkább a csapatot terheli, ezért fizetni is kell érte.

Beleképzeltem magam egy segítségre szoruló ember bőrébe. Eszméletlen sokk lehet, ha a konyhabútorom ki van pakolva és az élelmiszerek helyett teljesen más dolgok vannak benne. Nem tudom, én hogy reagálnék egy ilyen élményre. Mindenesetre nekem nagyon szimpatikus és közel állnak hozzám azok a tevékenységek, amik valami nemesebb célt szolgálnak, mint például az egészség megőrzését.

Őszintén szólva, olyannyira tetszett nekem ez az egész, hogy még tegnap fel is hívtam őket. A testvérem egyedül él és finoman kifejezve is, túlsúlyos, és egyáltalán nem figyel oda arra, hogy mit eszik. Felhívtam hát őket és egy fiatalos hangú hölgy vette fel a telefont és nagyon szolgálatkésznek tűnt, már ez szimpatikus volt! Ezután szerette volna megtudni a tesóm sztoriját, így elmondtam neki mindent, majdnem fél óráig beszéltünk telefonon és közben mindent jegyzetelt. Megbeszéltünk egy időpontot az akcióra a jövő hétre, amikor elcsalom a tesómat mozizni egy új akciófilmre, amit már régóta meg akar nézni és nagyon várta, hogy kijöjjön. Úgy voltam vele, hogy ez lesz a bombabiztos tervem, mert erre tuti, hogy nem mond nemet. Miután leraktam a telefont, azonnal hívtam is a bátyámat és szerencsére ráharapott a csalira! Ezután visszahívtam a hölgyet és fixáltuk a dolgokat.

Az volt a kérése, hogy fényképezzem le a tesóm, Andris konyhabútorát kívülről és belülről is. Minden fiókjába nézzek be és fotózzak le mindent, ami csak a konyhabútoron vagy a konyhabútorban van. Ilyenkor mindig áttanulmányoznak mindent, hogy időt nyerjenek, amikor besurrannak a konyhákba. Szinte kívülről megtanulják, hogy mi hol van. Ehhez viszont a „megbízónak” a lehető legfrissebb fotókat kell elkészítenie az egészségtelen élelmiszerek lelőhelyéről a konyhabútoron vagy azon belül. A tesóm minden héten, szerdán jár sétálni a parkba, ugyanabban az időpontban. Ezt követte az a nap, amikor a csapat jön, így átmentem hozzá és lőttem egy jó pár fotót az egész konyhájáról, minden olyan helyről, ahol élelmiszerek és italok vannak. Még videót is készítettem, amiben kommentáltam, mi merre van, és tippeket is adtam nekik.

Illetve volt még egy kérésük, ami az ételek kiválasztásánál segít majd nekik. Jellemezni kellet a testvéremet. Kicsit meglepődtem, de azt mondták, ez nagyon nagy segítségükre lesz majd. Ezért elmondtam nekik több rövid történetet is a bátyámról. És meséltem nekik a szokásairól és arról, hogy szavakkal jellemezve milyen. Itt azt feleltem nekik, hogy öntudatos, makacs, rendetlen, lelkiismeretes, laza, jó fej, vicces és hálás ember. Ezeket teljes őszinteséggel mondtam a testvéremről, Andrisról.

Borzasztóan izgulok, és nagyon kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni, hisz még sose csináltam ilyet, de még ehhez hasonlót sem. Nagyon remélem, hogy elérjük a célt, Andris el fogja fogadni a segítséget és segíteni tudunk neki.

Azért durva belegondolni, hogy mentem haza, és a pályaudvaron szórólapot osztó lánytól idáig eljutottam és már azt tervezem, hogy hogyan tudnék „betörni” a testvéremhez és hogyan tudnék bejuttatni hozzá olyan embereket, akiket ilyen céllal bíztam meg. Mivel a honlapjukon ott az impresszum és fényképek is az ott dolgozókról, lenyomozhatóak a neten is, a közösségi oldalakon pedig szintén fent vannak. Mivel úgy látom, hogy nincsen rejtegetnivalójuk, vállalják magukat és azt, amit csinálnak, ehhez az arcukat is adják, ezért bizalom alakult ki bennem az irányukba. Szerintem nagyon jó kis ötlet ez, igazából egy dologba tudnék csak belekötni, és az pedig a marketingjük. Nem promózzák magukat eléggé, pedig a mai világban simán el lehet adni egy ilyen szolgáltatást. Ha csak abba belegondolunk, hogy bugyuta beköltöző show-kat néznek esténként az emberek, akiknek a száma több millió, akkor nagyon is van helyük a piacon és szerintem, ha lenne egy jó marketinges mögöttük, akkor biztosan sokkal több helyre eljutna a céljuk és ez az egész szolgáltatás és annak a menete!

Szorítsatok, hogy a brigád munkája eredményesen legyen és tudjanak segíteni a bátyámnak! Köszi!