Egészséges életmód, veszélyes élet, bukósisak akciók

tomatoes-5356_640Sokszor unom már hallgatni, hogy mi az egészséges, és hogy mi mire jó?. Persze együnk minden féle egészséges ételeket, de közben még élhetünk úgy, ami ez mellett stresszel jár.

Az egészségünk

Vajon az elég, ha olyan ételeket vásárolunk, amik mondjuk nem érintkeznek vegyszerekkel, vagy mérgekkel? Persze fontos, hogy ne tartalmazzon egy étel sok tartósítószert, de hiába figyelünk oda az étkezésünkre, ha közben maga az életstílusunk olyan, hogy túl sok stressz éri. A mai világban elég nehéz úgy élni, hogy ne legyünk idegesek, vagy ne aggódjunk valamiért. Hiszen ez ugyan annyira káros, mint ha túl sok tartósítószeres élelmiszert vásárolunk.

Az életmódok

Persze mindenkinek más az életmódja, és a szokásai. van aki kötögetni szeret, van aki a sportot szereti, mindenkinek más a hobbija. A bátyám például teljesen oda van a motorokért. Neki ez a szenvedélye. Hozzá kell tennem, hogy a barátnője is. Hihetetlenek együtt. Amúgy azt gondolom, egyáltalán nem illenek össze, hiszen Zsuzsi vegetáriánus. Nincs semmi bajom a vegásokkal, de azt hiszem ők nem igazán illenek össze. A bátyám szereti a húst, sőt húst hússal eszik, ha teheti.

Most lesz a testvérem születésnapja, így figyelem minden féle formában a bukósisak akciókat, mert ezt szeretnék neki születésnapjára vásárolni. 30 éves lesz, így erre az alkalomra jó lenne valami ennek megfelelőt vásárolni.

Húsos tortát mégsem vehetek neki, szegény párja biztosan rosszul is lenne…

Nem vagyunk egyformák, és nem élünk egyformán, de egy kis odafigyeléssel mindenki tehet egy keveset az egészségéért. Nem kell nagy dologra gondolni. Ha már mondjuk a reggeli kávét nem éhgyomorra fogjuk meginni, máris tettünk valamit magunkért, a gyomrunkért. Ez csak egy a sok közül, de szépen lassan, sok mindent meg tudunk változtatni. Figyeljünk oda arra is, hogy lehetőség szerint sok friss gyümölcsöt, és zöldséget fogyasszunk.

Egy két aprósággal sokat változtathatunk, és ezzel az élettartalmunk is menőhet.