Egészséges ételek és a flottakezelés

Az ember hajlamos elfelejteni azt, hogy a kor előrehaladtával egyre több odafigyelést igényel a szervezete ahhoz, hogy a korábban megszokott színvonalon tudjon működni, legyen képes cselekedni. Sajnos én is sokszor esem ebbe a hibába. Azt hiszem néha, hogy ha tizennyolc évesen megtehettem azt, hogy három napon keresztül buliztam és csak a legszükségesebb és legegyszerűbb táplálkozási szokásokat hagytam érvényesülni, akkor ezt így tíz évvel később is simán bírom majd. És akkor, amikor meddő próbálkozást teszek ilyesmire, mindig szomorúan konstatálom, hogy azok az idők bizony elmúltak. Vagy nagyon oda kell figyelnem arra, hogy milyen táplálékot viszek be a szervezetembe, és hogy az tartalmazza az összes számomra nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot, vagy pedig vissza kell vennem a lendületből, és néha kicsit több időt fordítani a pihenésre. Általában inkább az első megoldáshoz szoktam folyamodni, mert hiába öregszem, továbbra sem tudom azt elfogadni, hogy a pihenés a minőségi időtöltés rovására menjen. Nem úgy, mint az egyik kedves barátnőm, akivel éppen egy egyhetes zenei fesztiválra készültünk.

Éppen a buli előtti bevásárlást tartottuk az egyik népszerű plázában, amikor is kikerekedett szemmel követett a kedvenc bioboltomba. Nem értette ugyanis, hogy mit szeretnék itt vásárolni, ami elengedhetetlen a fesztiválhoz. Közöltem vele, hogy igen szoros programtervet állítottam össze, úgyhogy nem lesz időnk mindenféle alvásra és pihenésre, ezért beszerzünk némi vitamint, zöldséget, gyümölcsöt és olyan kajákat, amik laktatnak, egészségesek ugyanakkor nomád körülmények közt is elkészíthetőek.

A barátnőm kissé megszeppenve hallgatta, amikor a mondandóm azon részéhez érkeztem, hogy”mivel aludni nem nagyon lesz időnk”. Akkor tudtam meg, hogy neki ez az egyetlen szabadsága a nyáron és ő úgy tervezte, hogy a koncertek közt majd kipiheni magát, valami kellemes, árnyékos helyen. Épp tavasszal kezdett el dolgozni egy flottakezeléssel foglalkozó cégnél,  így most a hajtás is nagy, hatalmas nyomás nehezedik rá, ráadásul a szabadságai is eléggé korlátozottak.

Kénytelen voltam elfogadni a magyarázatát, de kíváncsian várom, hogy vajon melyikünk gyanúja fog beigazodni.