Egy lakásbiztosítás akció akár még jól is jöhet az egészséges életmódhoz

Egészségesen táplálkozni, egészségesen élni, rendszeresen sportolni, káros szenvedélyektől tartózkodni – ez mind-mind olyasmi, amivel az életünket szeretnénk meghosszabbítani. De van egy csomó olyan dolog is, amit sokan nem vesznek figyelembe, például a stressz, a szorongás, a folyamatos aggodalom. Mindezt kiválthatja a munka, a napi teendők, az anyagi bizonytalanság, de még akár olyasmi is, mint például a biztosítás hiánya. Az ilyesmit nem könnyű orvosolni, azonban ha például szembe jön egy lakásbiztosítás akció, akkor azzal érdemes élni, mert a napi komfortérzethez jócskán hozzá tud járulni egy-egy ilyen részlet, mint például az, hogy nem kell annyira aggódni a lakhelyünk miatt. Azaz aggódni lehet, de nem érdemes, hiszen nem tudunk az összes nekünk fontos helyen ott lenni a nap 24 órájában, de azért adhat némi lelki megnyugvást, hogy ha történik is valami, akkor nem kerülünk a csőd szélére.

Egy lakásbiztosítás olyan, mint az egészséges táplálkozás: kiterjedhet sok mindenre, lehet olcsó és drága is, de azért túlzásba sem szabad vinni. Például aki túlbiztosítja a lakhelyét, az simán hoppon maradhat, ha a biztosító úgy ítéli meg, hogy nem jogosult akkora mértékű kártérítésre, és az egészségesnek hitt diétákat is olyannyira túlzásba lehet vinni, hogy az már inkább káros kezd lenni. Éppen ezért fontos a kényes egyensúly megtalálása: mi az, ami még megengedhető, és mi az, ami már nem fér bele, vagy már esetleg túlzás.

Ettől függetlenül ne legyünk bambák, éljünk az élet kínálta lehetőségekkel, tehát ha egy lakásbiztosítás akció keretein belül például az első néhány hónapot, negyedévet alacsonyabb áron kaphatjuk meg, akkor az így megmaradt pénz akár saját magunkra is fordíthatjuk, elmehetünk egy jó étterembe, kijöhet belőle egy havi fitneszbérlet, tehát olyasmire is költhetjük, ami a biztonságérzet mellett még a jó közérzetünket is segíti.