Hogyan lett nekem is motoros bőrdzsekim

közlekedési eszköz nem nekem való, de a bátyám, aki bolondul a motorozásért, végül meggyőzött. Mivel a barátnője, Zsuzsi önállóan motorozik, a családban ezentúl én leszek a benzintyúk.

Meglepő ajándék

Nem kevés ideig tartott, hogy a bátyám meggyőzzön, tartsuk velük a következő túrájukra. Sok kedvem nem volt, mert kicsit félős vagyok és felszerelésre sem volt éppen felesleges pénzem. De aztán valahogy összekapkodtam azt a néhány dolgot, ami az évek során a birtokomba került, és javában készülődtem.

Legnagyobb meglepetésemre Zsuzsi, a bátyám barátnője egy vállfán szinte új motoros bőrdzsekit nyújtott át nekem. „Ez a tiéd.” – mondta, nekem meg még a szám is tátva maradt a csodálkozástól.

A motoros bőrdzseki és a vegán élet

„Fogadd el nyugodtan!” – folytatta vidáman. Ez egy szuper dzseki. Egy olyan forgalmazó árulja, aki évekig vezetett motorosboltot, aztán rájött, hogy a magyar motorosok kicsit mást szeretnek, mint külföldön. Kifejezetten ránk van szabva. És a protektorok benne! Nos, a protektorok benne egyszerűen tökéletesek.

„De…” – próbáltam kérdezni tőle. „Tényleg semmi baja! De én már csak cordura kabátot használok, mert áttértem a vegán életmódra. Így tulajdonképpen környezetbarátan tudok megszabadulni tőle!” – vetette oda könnyedén.

Szerencsére a motoros bőrdzseki olyan volt, mintha rám öntötték volna. Biztos sok órát motorozok még benne a bátyámmal. És talán egyszer a vegánokat is meg fogom majd érteni…