Jobb élet, ausztriai álások

Ha az ember többre vágyik annál, hogy csak egyik hónapról a másikra éljen, akkor tennie kell valamit. Sajnos ez itthon nem megvalósítható.

Azért nem olyan egyszerű

Minden attól függ, hogy van e párunk vagy sem, és hogy egyedül állóak vagyunk e vagy van párunk. Ezek igen is fontos dolgok, hiszen ha kimegyünk dolgozni, akkor nem csak a mi életünk fog megváltozni, hanem a körülöttünk élőké is.

Egy egyszerű példát tudnék elmesélni erre. Az egyik ismerősünk úgy döntött, hogy muszáj kimennie dolgozni. Persze ez nem volt annyira egyszerű, hiszen családja volt, és gyerekei. Mégis nehéz döntést kellett hozniuk azért, hogy a házuknak a felvett hitelét fizetni tudják. Sajnos manapság elég sokan járnak ugyan ebben a cipőben, akik tehetetleneke.  Miután neki már nem csak magára kell gondolnia, hanem a családjára is, hogy mit ad nekik majd enni?. Vagy mi lesz, ha nem tudják fizetni a részleteket. Szóval azt a nehéz döntést hozták meg, hogy az apa keres egy ausztriai munkát, és kimegy dolgozni. Ott a havi 300.000 forintot biztosan megkeresni, és abból ki tudják fizetni a részleteket.

Nehéz volt az elválás, és a gyerekek sem értették a dolgot. Pár hónap külön élés, telefonálgatás, számítógépes beszélgetés vagy megerősít egy családot, vagy szétválaszt. Szerencsére az ő kapcsolatuk túlélte de nem volt könnyű.

Emlékszem Anna sok nehézséggel nézett egyedül szembe, a gyerekek itthon voltak, hiányzott az apukájuk, és minden nap elmagyarázni nekik, hogy hol van, és hogy miért, kimerítő…

A döntés, ami megváltoztatott mindent

Pár hónap után rá kellett jönniük, hogy ez így nem mehet tovább, nem bírják a külön életet. Persze tehetetlenek voltak, hiszen a munka kellett, nem volt mit tenni. Balázs jó munkaerő volt, szerették kint külföldön, így a főnöke azt mondta, hogy hozza ki a családot is. Az első pillanatban megörült a lehetőségnek, de egy családot kiköltöztetni, azért nem annyira egyszerű. Na és hova is hozza? Mire, a semmire, a hotelszobába? Számos kérdés felmerült, de mivel szerették, mert mindenhez értett, és mindent rá lehetett bízni, így azt ígérték, hogy mindent megoldanak.

A gyerekek óvodások, kicsik, könnyen alkalmazkodnak majd a helyzethez, és végre újra együtt lehetnek. Persze mint minden mást, ezt is csak telefonon tudták megbeszélni, és a lehetőségeket latolgatni.

A költözés

Végül az mellett döntöttek, hogy lesz ami lesz, költözik a család. A legnagyobb hotel szobát kapták meg, amit csak lehetett a confessional-122763_640személyzetnek. Fürdőszobával, és mellék helyiséggel, ami megkönnyítette a dolgot. Persze azért négyen egy szobában más volt, mint otthon.

Anna félt a költözéstől, egyáltalán hogyan mennek ki, egy életet átpakolni egy másik országba, nem olyan egyszerű, hiszen nem két bőröndről van szó. Azért akadt a barátok között egy két segítség, akik egy kisebb teherautóval vállalták a költöztetést.

Persze ez sem ment egyszerűen, hiszen a gyerekek ágyát kellett vinni, hiszen a legkisebb még kiságyban aludt. Te össze tudnád pakolni az életedet? Persze ebből is csak azt, ami szükséges ahhoz, hogy kint élj egy darabig. Persze mindent lehet kapni kint, de az ember nem rögtön vásárolni szeretne.

Végül összepakolták az életüket, és kiköltöztek. Nekik beváltak az ausztriai álások, hiszen mindenben segítettek a kint élők, és a főnök is. Mára mind a kettőjüknek van munkája. Egy helyen dolgoznak, úgy, hogy Anna a gyerekeket is el tudja látni ez mellett, mert már óvodába járnak. Nehéz egy ilyen döntés, de minden esetben a család közös döntésének kell lennie.