Leszakadt a régi polc, vettem egy sokkal jobbat

Két hete olyasmi történt a boltban, amire sosem számítottam volna. Amikor megvettük a helyiséget, ügyeltünk rá, hogy minden jó minőségű, tartós anyagokkal legyen berendezve. Azt akartam, hogy a bolt kinézete legalább annyira igényes legyen, mint a bio áruk, amiket forgalmazunk. Senki nem szeret egy olyan üzletben vásárolni, ahol rendetlenség van, mállik a vakolat, repedt a járólap, és amúgy is messziről ordít róla, hogy a tulaj nem foglalkozik vele, nem is nagyon akarja felújítani, akármilyen kínosan is néz ki már. Na, én nem akartam ilyen benyomást tenni a vásárlóimra. Ezért is szereztem szép, és jó minőségűnek hitt fa polcokat az üzletbe, hogy oda pakoljuk ki a különböző bio finomságokat. Még tetszett is, hogy természetes anyagból készült, így illik a vállalkozás arculatához.

Ráadásul akitől vettük, kimondottan még ajánlotta is, hogy ez jó minőségű fa, még évekig jó lesz nekünk. Hát az években nagyot tévedett, ugyanis alig pár éve vettük meg, erre arra megyek be reggel a boltba, hogy az egyik polc leszakadt. Szerencsére nem voltak rajta üvegek, csak szárazanyagok, de a lisztek meg a különböző magvak így is beterítették a padlót. Nem volt akkora a kár, mint lehetett volna, de azért így is bosszús voltam, hogy órákig kellett takarítanom, mire elfogadható állapotba került a bolt.

Nem volt mese, a polcot ki kellett cserélni, de akkor már ha azt lecseréljük, nem akartam csak azt ez egy kis részt leváltani. Egyrészt elütne a többi bútortól, másrészt  ki tudja, hogy a többi mikor adja meg magát, és mikor szakad le az egész cucc, és keletkezik több tízezres kár, mert a gyártó nem tud normális, tartós árut csinálni. Azt is elhatároztam, hogy én ugyan nem szenvedek többet fa termékekkel, amik elkorhadhatnak és meg is repedhetnek, hanem egy rendes fém polcrendszerre fogok beruházni.

De abból sem akartam egy igénytelen darabot venni, még mindig fontos, hogy a bolt a vásárlóknak is vonzó legyen, és szívesen lépjenek be. De emellett már az is lényeges, hogy valóban tartós polcokat vegyünk, amik nem fognak megrongálódni 10 év múlva sem.

Ezért elkezdtem keresni a neten a fém polcokat. Először nem nagyon tetszett egyik sem, de aztán találtam egy olyan céget, ami kimondottan ezzel foglalkozik. Láttam náluk többféle salgó polcot, amiket különböző célokra és környezetben lehet használni. Ezek alkalmasak akár raktározásra is, ipari célokra is, vagyis biztosan tartósak, hisz némelyikre akár több 100 kilót is lehet pakolni. De nemcsak óriási tárolók vannak, hanem kisebbek is, amik akár az otthonodban is elférnek, és jók például könyvespolcnak vagy garázsokba, pincébe, spájzba. Mostanában divatosak is a fém bútorok.

Attól sem kell tartani, hogy nem találjuk meg a megfelelő méretet. Mert lehet akár méretre is rendelni, csak fel kell venni velük a kapcsolatot, és a cég felméri a helyet meg az igényeket, aztán megtervezik és leszállítják az árut. Nagyon gyorsan és praktikusan megvan az egész, a vevőnek szinte semmit nem kell csinálnia, megoldják ők. Ráadásul aztán garanciát is adnak rá, ha bármi probléma lenne a termékkel. Ez nekem is jól jött volna ahhoz a fa polchoz, ami összedőlt nekünk előzőleg.

Egyébként a salgó polcok is nagyon praktikusak, ezek általában kézi rakodású polcrendszerek. Az az előnye, hogy csavarmentes formában kaphatók, ami olcsóbb kivitel, min a csavaros típusú. Ezeket nagyon egyszerűen és gyorsan össze lehet szerelni, valamint kb. 3 centinként állíthatóak is  fokok, így bármilyen méretű árut rá lehet pakolni. Akár később is lehet változtatni a polcok magasságát, ha egy új terméket kell elhelyezni. 

Ezeknek a rendszereknek több mint 100 kiló a teherbírása, így most már aztán tényleg nem kell amiatt aggódni, hogy egyszer ez is összedől, mint a korábbi, aztán újra takaríthatjuk fel az egész boltot. Na meg állítólag ez Európában egy nagyon népszerű típus a polcok között. 
Emellett még gyártói garanciát is adnak rá.

Ez a Dexion polc volt az, amit kinéztem magunknak.  Meg is rendeltük, és nagyon gyorsan kihozták, valamint nagyon gyors és könnyű volt az összeszerelése is. Nem is számítottam rá, hogy kevesebb, mint egy hét alatt már les is tudjuk cserélni a tönkre ment rendszert.

A vásárlók is észrevették a változást, és meg is dicsérték az új polcrendszert. Szerintük ez is jól illik hozzánk, és én is egyetértek. Néha jobb, ha nem az esztétika az első, hanem az ember arra is gondol, hogy mi mennyire tartós. Aki meg bio dolgokkal foglalkozik, annak meg különösen tudnia kell, hogy a hosszú távú hatás sokkal lényegesebb, mint hogy valami rövid távon mennyire éri meg, mennyire néz ki jól. Én is ezt mondom a vevőimnek, és ezentúl be fogom tartani magam is ezt a tanácsot.