Néha Swarovski fülbevaló árakkal veteksző pénzt költünk el egészséges ételekre, de sajnos ennek egyelőre ez a legkönnyebb módja

A feleségem viszonylag gyakran elrángat magával egy-egy olyan boltba, ahol csupa egészséges és bio terméket lehet kapni. Hazudnék, hogyha azt mondanám, hogy már az első perctől fogva el voltam ragadtatva attól, hogy ilyen helyeken költünk el Swarovski fülbevaló árakkal veteksző mennyiségű pénzt, de úgy voltam vele ráhagyom, amíg nem viszi túlzásba, legalább nyugodtabb lesz a kettőnk közti légkör, hogy elmehet olyasmit vásárolni, ami érdekli ráadásul nem is egy ördöngös dolog az az egészséges táplálkozás. Azt persze nagyon jól tudom, hogy ilyenkor sok esetben egyáltalán nem bizonyos, hogy a megvásárolt bio vagy egyéb termék bármivel is egészségesebb lenne a valóságban, mint a sima bolti verziója, de azt megbeszéltük, hogy kizárólag olyan termékeket fogunk vásárolni, amik a való életben is az egészséget képviselik, ezzel talán leszűkítve annak az esélyét, hogy valami igazán értelmetlen dolgokra költjük el az átlagosnál magasabb összeget.

A legnagyobb  kedvencem a bio piac, amire ha kijön a jó idő még én is szívesen kimegyek a feleségemmel, ugyanis itt tényleg ínycsiklandozó dolgokat árulnak és készítenek el helyben. Hogy mennyire igaz a bio kitétel ezúttal is kétséges, de az vitathatatlan hogy ennél finomabb kajákat keresve sem találhatnék a legtöbb helyen, így aztán nagy örömmel megyek el minden egyes alkalommal. Ráadásul a legtöbb árus már a barátunk lett, így mindig első kézből kapjuk meg az információt, hogyha az adott heti termés éppen nem az igazi vagy éppen valamit nagyon sikerült eltalálni. Én az ilyen információkat és az ezek után megvett termékeket jobban értékelem, mint a bármire ráragasztható matricákat. Hiszem, hogy sokat segítünk ezzel magunknak, ráadásul különösen nagy élmény saját kezünkkel beszerezni az összes megfelelő hozzávalót egy-egy recepthez, amiket ráadásul egy kis házi gazdaságban termesztettek. Mivel nagy rajongja vagyok a főzésnek és a gasztronómiának különösen szeretek ilyen dolgokban elmélyülni.

Azt persze aláírom, hogy ez az életvitel nem éppen olcsó és az időnket sem kíméli. Megesik, hogy munka után hazafelé menet én is inkább beugrok a Sparba és gyorsan megveszem a vacsorámat, semmint hogy rákig keresgéljem a piacon vagy egy tematikus boltban, de ha tehetem igyekszem nagy figyelmet fordítani arra, hogy amit megeszek az valóban az egészségemre váljon.