Peppa malac is egészségesen eszik

A gyerekeknek nagyon nehéz megmagyarázni, miért egyenek egészségesen, nem értik, miért jó nekik a brokkoli, miért kell megenni azokat a zöldségeket, amiket ők nem kedvelnek, amiknek számukra nagyon kellemetlen az ízük.
Ahhoz, hogy nagyobb kedvvel egyék meg a zöldségeket, vagy bármit, ami egészséges, sokszor használhatóak a mesehősök.  Például a gyereknek ha azt mondjuk, Peppa malac is megette a brokkolit, sokkal inkább fog hajlani rá, hogy megegye. A tejtől olyan erős leszel, mint Hulk, a répától jobban fogsz tudni fütyülni, jobban fogsz látni tőle, stb. Ilyen, és ehhez hasonló meggyőző érvekkel szeretnénk elhitetni a gyerekekkel, hogy igen, a zöldség jó számukra. Annyival, hogy edd meg, vagy hogy finom, nem lehet fejlődést elérni a témában.

A mesehősök nagyon nagy százalékban befolyásolják, mit esznek meg, és mit nem. Emlékszem, gyerekkoromban évekig nem ettem meg a kelbimbót, mert a kedvenc mesémben sem szerette az egyik főhős. Ha megláttam, csak közöltem, hogy nem kell, utálom.
A világ sokat változott, de a gyerekek befolyásolhatósága ugyanolyan maradt, mint régen. Pont ezért javaslom, hogy legyünk tisztában vele, melyik mesehősöket kedvelik a csemetéink, és próbáljunk meg velük érvelni.

Sokat segíthetnek például a Peppa malac játékok is a zöldségek megkedvelésében. A Peppa malac játékok nagyon népszerűek a gyerekek körében, ahogyan maga Peppa malac is. Egy szokványosnak mondható mese Peppa malac családjának mindennapi életéről, tele apró tanulságokkal.
Ha például az asztalra teszünk egy Peppa malac játékot, vagy csak veszünk a gyermekünknek, és azzal érvelünk, nagyobb hajlandóságot fog mutatni a zöldség evésre.  HA a kedvenc mesehőse, Peppa is megeszi, akkor igazán semmi akadálya annak, hogy ő is ezt tegye.

A Peppa malac játékok elérhetősége elég egyszerű. Majdnem minden játékboltban elérhető valamilyen mennyiségben, ám én megszoktam, hogy sokkal inkább online vásárolok. Sokkal nagyobb a választék, sokkal több az akció, kényelmesebb, és jobb is. Minek másszam körbe a várost, hogyha egyáltalán nem is biztos, hogy vannak Peppa malac játékok abban a boltban, amit kiválasztottam a beszerzés helyéül.
Az egyetlen negatívum az online vásárlás tekintetében, hogy nincsenek eladók, akik mindenféle okosságot mondanak nekünk a játékról, akik segítenek eldönteni, hogy vajon a gyerek szeretni fogja-e az adott figurát. De ezt majdnem teljes mértékben pótolja a leírás, amelyben minden fel van tüntetve a kiválasztott termékről.
Azért is szeretem jobban megvásárolni online a játékokat, mert sokkal egyszerűbb a keresgélés. Igaz, azt írtam, hogy hiányoznak bizonyos szempontból az eladók, de én pont az a fajta ember vagyok, aki csak nagyon végső esetben kér segítséget, inkább magam próbálom megkeresni a termékeket. Nos, az online boltoknál ez ezerszer egyszerűbb. Maradjunk csak a Peppa malac játékok példájánál.
A jatekwebshop.eu honlapon kerestem Peppa malac játékokat. A keresés úgy nézett ki, hogy amint az oldalra érkeztem, megnéztem, milyen szűrőket tudok beállítani. Be lehetett állítani, hogy lánynak, vagy fiúnak keresek ajándékot, hogy hány éves kortól ajánlott játékot keresek, majd a mesehősök fülön csak kiválasztottam Peppa malacot, és ha sokkal jártasabb lennék a játékok világában, akár gyártó szerint is le tudtam volna szűrni a keresett termékeket.
Nagyon hasznos funkció még az is, hogy be tudom állítani, milyen árkategóriában keresem a játékokat. Így biztos, hogy nem lépem túl a keretet, amit magamnak húztam, mert nem is listázom ki az annál drágábbakat.

Peppa malacos játékokból egyébként rengeteg van az oldalon, ahol néztem. Vannak plüssök, kirakók, nyomkodós játékok, és a játékokon túl vannak még táskák, tornazsákok és hasonló hasznos kis termékek is. Nyomdák, kifestők, puzzlek is kaphatóak. nekem mégis az a javaslatom, hogy ha igazán meg akarjuk etetni a gyerekekkel a zöldséget, akkor a leghasznosabb a plüssfigura.
Hiszen hogyan is tudnának nemet mondani, ha a kedvenc mesehősük kéri őket a brokkoli elfogyasztására, vagy éppen ott látják maguk előtt őt.

Bármilyen mesehős választható, aki a meséiben egészségesen táplálkozik, vagy csak növényevő, remek példának használhatóak, és a gyerekeket egy sokkal egészségesebb táplálkozás irányába lehet terelni vele. Mert ők még nem tudják, hogy mi a jó nekik, de azért vannak a szüleik, hogy a helyes irányba terelgessék őket.