Újra elkezdtem hegesztőként dolgozni

Nagyjából 15 évet dolgoztam hegesztőként, majd jött egy pálfordulás. Elkezdtem bio gyümölcsökkel kereskedni, elkezdtem piacozni. Ez az egyik barátnőm édesapjának a hatására fogalmazódott meg bennem. Sokáig voltunk együtt és szívesen segítettem mindig a szüleinek, akik bio gyümölcsök árusításával foglalkoztak.

Igazából Lilla édesapja vitte a piacot. Mivel az én munkarendem eléggé összevissza volt, sokszor mentem segíteni neki reggel kipakolni, majd elhatároztam, hogy másik piacon nyitok én is egy ilyen standot. Az egészséges ételek mindig közel álltak hozzám, többek között ezért is esett a választásom erre a szférára.

Pontosan 15 évig csináltam én is ezt, pont úgy, mint ahogy a hegesztést is. Jól esett kicsit kiszakadni ebből az iparágból, de örülök, hogy visszatértem újult erővel és újult lelkesedéssel. Tekintve, hogy nagy tapasztalatom van a hegesztésben és ismerem minden csínját-bínját, úgy döntöttem, hogy egyéni vállalkozóként fogok csinálni ezúttal a munkát. Vacilláltam még, hogy esetleg Ausztriában dolgozzak jobb pénzért, de végül erről letettem. Maradt a hegesztés!

Kellett egy műhely, amit egy régi jó barátomnak hála, adott volt, ezen kívül, amire még szükségem volt, az egy beszállító, akitől corgon palack vehető.

Szerencsére ez utóbbi egy másik jó barátomnak köszönhetően, könnyen megoldódott. Van egy gázcsere telep, ahol nagyon megbízhatók, könnyen és egyszerűen lehet rendelni corgon palackot, de sok más gázpalack is vásárolható, tölthető náluk. Ádám barátom ajánlotta őket, mert az ő édesapja is hegesztéssel keresi a kenyerét. Tudom, hogy egyébként külföldön sokkal jobb pénzek vannak ebben, de a család miatt ragaszkodtam Magyarországhoz.

Legnagyobb aggodalmam, bevallom, hogy mi miatt volt. Nekem régen, még amikor a hegesztésből éltem, volt egy nagyon jó cimborám, aki a corgon palackokat biztosította a számomra, de sajnos ő már elment közülünk. Mindig mindent korrekten intézett, határidőre, soha semmi gond nem volt a munkájával és a termékeivel sem. Ernő bácsi mindig precízen dolgozott és ez meglátszott az ügyfelei elégedettség is. Ehhez mérten akartam találni egy olyan gázokkal foglalkozó személyt, aki legalább feleannyira lelkiismeretesen végzi a munkáját, megkönnyítve, illetve lehetővé téve így az én munkámat.

Ádámnak hála nem kellett az interneten hosszasan kutakodnom és keresgélnem, hogy vajon ki lenne a megfelelő partner ehhez a „projektemhez”. Szerencsémre tökéletes partnerre leltem bennük és a corgon palack beszállítása ezentúl nem okozott több gondot. Jutányos áron jutottam hozzá a corgon palackokhoz, egyáltalán nem éreztem azt, hogy „lehúzás” lenne. Nyilván, ahogy a forint értéke változott, úgy nőtt az ára is a palackoknak, de a többi beszállítóhoz képest egyáltalán nem kerül sokba, nagyon jó áron biztosítják a vevők számára, aminek én felettébb örültem.

Egy hegesztő műhely nem tud egyszerűen működni, illetve jól működni, ha nincsenek meg a tökéletes technikai feltételek hozzá. Minden egyes körülménynek adottnak kell lenni ahhoz, hogy gyorsan és flottul tudjon dolgozni a mester, vagyis jelen esetben én.

Egyébként szerintem jót tett nekem ez az úgymond, kényszerpihenő. Kicsit kifújtam magam, mást csináltam, új emberekkel ismerkedtem meg és kipróbáltam magam végre valami másban is. Nem éreztem rosszul magam egyáltalán az az idő alatt, amíg a piacon bio gyümölcsöket árultam. Jót tett nekem nagyon, hogy kiszakadhattam, de most még jobbat fog tenni az, hogy végre visszatérhetek.

Ezt az érzést nagyjából ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor megveszed 15 év múlva azt az autót, ami az első autód volt és imádtad, szeretted, de mondjuk nagyobb vagy újabb kellett. A szívedet melengeti, és hevesen verni kezd, mikor újra beülsz és beindítod, majd hallod, hogy felbőg a motor, és hallod ugyanazt a hangot, amit 15 évvel ezelőtt. Ez tipikusan az az érzés, mint az első szerelem. Szerintem az embernek szakmát úgy kell választani, hogy azt tényleg szeresse csinálni, elhivatott legyen és szenvedéllyel végezze, ne pedig muszájból, azért, mert nincs jobb vagy bármi más.

Miután elkezdtem újra a hegesztést, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, mint valaha is voltam. Újra bizonyítani akarok, újra nagy ügyfélkört akarok kialakítani magam köré, sok és fontos megrendelésre vágyom, valamint sok kihívásra és még annál is több fejlődési lehetőségre.

Miután a stresszes részen átlendültem, ami ugyebár az volt, hogy a corgon palackokat mégis kitől rendeljem ezentúl, el tudtam kezdeni foglalkozni a céggel, a megrendelésekkel és teljes lendülettel tudtam belevetni magam a munkába. Emellett persze folyamatosan képzem magam, de nem csak a hegesztés területén. Elkezdtem német nyelvtanfolyamra is járni, mivel szeretnék Magyarországon túl osztrák, és ezen felül még német partnereket, megrendelőket is. Szerintem nem lesz semmi gond ezzel, egyszer már ment, most is menni fog!